2 Şubat 2013 Cumartesi

Kuşburnu Çayı


                           Kuşburnu Çayı




Yapılırken;
-Kuşburnudaki çiçek ve sap temizlenmelidir.
-Kuşburnular 2-3 parçaya bölünmelidir.Bölme işlemi c vitaminin kaybolmaması için metal değil ahşap bir bıçakla yapılmalıdır.
-Bu işlemde meydana çıkan çekirdeklerle vakit harcamayın.
-Kuşburnular gölgede direk gün ışığı almayan yerde kurutulmalıdır.

Kuşburnu Çayının Hazırlanması
Çay hazırlanmaya başlanmadan önce kuru kuşburnular yıkanmalıdır.
-Kuşburnula kaynar suda haşlanmalı.Bu haşlanma işlemi demleme işleminin hazırlığıdır. Meyveler yumuşatılırki öz suları açılsın.
-Meyveler yumuşadıktan sonra ıhlamur gibi kaynatılır. Siyah çayda olduğu gibi bekledikçe acıma yapmaz. Her zaman tüketilebilir. İçerisine ayva yaprağı ve elma kurusu atılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.