2 Ekim 2012 Salı

Kuşburnu Marmelatı Tarifi - Kuşburnu Marmelatı Yapımı

Kuşburnu Marmelatı Nasıl Yapılır?
Kuşburnu Marmelat Tarifi ve Kuşburnu Marmelat Yapımı



MALZEMELER:
· 1000 gr kuşburnu
· 750 gr şeker
· 3 – 4 damla limon suyu


HAZIRLANIŞI:
· Kuşburnuları yıkıyoruz, alttaki ve üstteki sert kısımlarını kesiyoruz. Marmelat yapılacak kazana koyuyoruz.
· Kaynatılacak kazana aynı pilav yapar gibi kuşburnuların üstüne çıkacak kadar su ilave ediyoruz.
· Kuşburnular ezilme kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz.
· İyice yumuşayınca kuşburnuları kaynama suyununda yardımıyla ilistir denilen iri gözlü bir elekten geçirerek zarından ve çekirdeklerinden arındırıyoruz. (Not: Bu işlemi yaparken eldiven takmanız tavsiye olunur.)
· Elde edilen püreyi, un eleğide denilen ince gözlü bir elekten geçiriyoruz.
· İnce gözlü elekten elerken eleğe el yada kaşıkla kesinlikle müdahale etmiyoruz.
· Alta geçen elenmiş meyve ezmesini tekrar pişiriyoruz.
· Bu ikinci kaynatmada dibini tutmaması için sürekli karıştırıyoruz.
· Kısık ateşte pelte kıvamını alıncaya kadar pişiriyoruz.
· Bu arada yüzeyde biriken köpükleri sürekli atılmalıdır.
· Ayrıca kaynayan kazanın içine temiz ve renk vermeyen bir şifon veya tül çorap atılarak tüycüklerin toplanmasını sağlıyoruz.
· Zevkimize göre şekeri ilave edip birkaç taşım kaynadıktan sonra ¼ limon sıkarak bir-iki kere fokurdadıktan sonra kapatıyoruz. Çok bekletirsek kıvamı bozulur.
· Şekerin erken ilave edilmesi renginin daha koyu olmasına sebep olur. 
· Sıcakken kavanozlara doldurup, ağzını tüketilme zamanına kadar açmıyoruz.
· Serin yerde muhafaza ediyoruz.
Kuşburnu marmelatı afiyetle yemeye hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.